BioNovice

Predstavitev:
Bioblog BioNovice je neodvisno in neprofitno spletišče, kjer združujemo novice s področij bioznanosti in bioindustrije. Bioblog BioNovice objavlja spise s področja bioznanosti (genetike, genomike, biokemije, proteomike, celične biologije, mikrobiologije, biotehnologije, farmacije, biomedicine) in vsakodnevno spremlja vplive novih znanstvenih spoznanja na bioindustrijo. Avtor(ji) in urednik biobloga BioNovice si prizadevajo, da bi vsem zanimivim spoznanjem bioznanosti podrobno sledili in jih bolje razumeli. BioNovice (http://bionovice.blogspot.com) delujejo v aplikaciji Blogger (aplikacija podjetja Google, Inc.) in združuje tematske bloge Genomika, Proteomika, Izvorne celice, Biofarmacija, Biotehnologija, Biozdravila, Antibiotiki, Biopodjetja, Biopatenti, Bioinvestitor in Novi virus Gripe.
Opomba: tematski blogi so v izdelavi.

Urednik:
Bioblog BioNovice ureja Borut Jerman, univ.dipl. mikrobiolog, zaposlen kot mladi raziskovalec na Institutu "Jožef Stefan", študent podiplomskega študija Biomedicine na Univerzi v Ljubljani.
POGOJI UPORABE in OMEJITEV ODGOVORNOSTI biobloga BioNovice in tematskih blogov Genomika, Proteomika, Izvorne celice, Biofarmacija, Biotehnologija, Biozdravila, Antibiotiki, Biopodjetja, Biopatenti, Bioinvestitor in Novi virus Gripe:
Bioblog BioNovice je namenjem izključno informiranju bralcev o novostih s področja bioznanosti in bioindustrije. Spisi objavljeni na bioblogu BioNovice odražajo izključno urednikovo in/ali avtorjevo mnenje, ki ni nujno enako stališču ali mnenju institucij v katerih je urednik in/ali avtor zaposlen ali katerih je član. Vire, ki jih uporabljamo pri pripravi publikacije so: lastni viri ali viri drugih ponudnikov, za katere ustrezno navajamo ključno povezavo ali ponudnika virov. Za informacije pridobljene iz virov urednik in avtor(ji) verjame(jo), da so verodostojne, vendar pa urednik(i) in avtor(ji) biobloga BioNovice ne zagotavlja natančnosti in točnosti informacij in ne prevzema(jo) nobene odgovornosti za posledice odločitev, ki bi bile sprejete na podlagi informacije objavljene na bioblogu BioNovice. Priporočamo, da vse informacije objavljene na bioblogu BioNovice dodatno še enkrat preverite glede točnosti in uporabnosti informacij. Urednik in avtor(ji) ne prevzemamo odgovornosti za informacije drugih ponudnikov informacij h katerim omogočamo povezave. Urednik in avtor(ji) ne prevzemamo odgovornosti za informacije drugih ponudnikov, ki omogočajo povezavo do biobloga BioNovice. Informacije objavljene ali prikazane na bioblogu BioNovice, ki se nanašajo na bolezni ali zdravila , lahko služijo bralcu le kot splošne informacije ali kot zanimivost, ne morejo pa nadomestiti zdravnikovega ali farmacevtovega strokovnega mnenja ter ne morejo nadomestiti osebnega obiska pri zdravniku. Če menite, da potrebujete zdravniško pomoč ali mnenje se obrnite na vašega pooblaščenega osebnega zdravnika ali ustrezno zdravstveno ustanovo. Pri navajanju zdravil si ne pridružujemo nobene pravice blagovnih znamk ali patentov, katere so omenjene v spisu ali prikazane preko povezav drugih ponudnikov informacij. Informacije o boleznih ali primernosti zdravila za zdravljenje naj se bralec obrne po dodatne informacije na pooblaščenega zdravnika ali farmacevta. Pogoji uporabe in omejitve odgovornosti se lahko spreminjajo in veljajo po objavi na tej spletni strani.
Vsebine spisov biobloga BioNovice citirajte kot: Jerman B., leto objave, naslov objave, Ljubljana, BioNovice. Dostopno na URL: http://bionovice.blogspot.com/ (datum npr. 01.01.2009) ali kot spletno povezavo na objavo. Kot bralec soglašate z vsemi pogoji uporabe biobloga BioNovice.
Ljubljana, 01.02.2009